Thursday, April 30, 2009

Pertandingan Pesta Muzik 2009......

alhamdulillah..........akhirnya adek2 aku dah buktikan yang terbaek tuk pertandingan harini...yeahhhhhhhhhhhh dorang menang n dapat tmpat ke-2....yang wat aku terharu sket pgi2 sblum bersiap tuk ke tmpat ptandingan tu tau x knp???

pd pkul 6.30 pagi aku dapat mesej dari kak hasnah yang sorang pnari aku kmi xpat datang coz kne dmam panas....fuhhh...rse nak mleleh airmata pun ade...bkn pe,da la mse nak dkat2 pertandingan ramai budak yang xc hat n smlam pun terpaksa wat pecahan smula coz de sorng lg saket lak....rse tension pun ade gak..tp aku cbe gak bsmngat tuk tgk dorang bertanding...

dalam pkul 7.05 pagi,aku pun sampai ar kat skolah yang aku ngajar tu....bukak2 je pntu tmpat ktorang slalu praktis tu,aku terperanjat gak coz budak yang saket tu dapat datang n nak msuk tuk pertandingan....tp malangnye,budak laki yang laki sorang lak dmam panas...emmmm....

aku da malas nak pikir panjang,trus aku n kak hasnah amek barang2 tuk siapkan budak2 ni...pas je aku amek brg,lbh kurang pkul 7.30 pagi...amirin datang jugak walaupun badan die masih trasa panas...mase tu,ALLAH je tau btapa hepy nye aku coz ke semua pnari dapat terlibat dalam pertandingan tu....xtkate aku ble tgk sume adek2 aku tu bkumpul...alhamdulillah berkat doa kami smua,budak2 tu dapat wat seperti mn yang telah diaturkan sblumnye...

aku mang bangga ngan sikap amirin , teha n budak2 lain coz smngat yang tggi dalam diri dorang akhrnya dorang bsama gak walaupun xbape c hat....tq sangat kat budak2 sbb ade keyakinan n smngat yg tinggi.... syukur pd ALLAH coz pmudahkan sgala usaha kami semua....

Ya ALLAH hepy nye aku bdk2 ni mnang.....no berapa tu aku xkesah,yang wat aku tul2 kagum ialah sikap kerjasama dorang dlm pasukan....tp spanjang aku jd jrulatih ni,mang aku prasan sangat2 yang budak2 yang aku ngajr xkre ar skolah rndah ke mnengah ke dwasa ke,dorang ni ske wat cam kjutan tuk aku....ble tbe hri pertandibgan ato persembahan,aku msti terperanjat coz dorang mnari xmcm slalu...dorang lbh yakin n bsmngat...

emmm....ni pngalaman manis aku bersama budak2 ni...nanti aku free aku crita stu perkara yang tak blh aku lupakan n mnyakitkan hati....tp xde kaitan ngan adek2 aku ni ato guru dorang,tp tentang perkara yang terjadi sblum gliran kmi wat persembahan tuk pertandingan tu...

Tuesday, April 28, 2009

Luahan Hatiku.......

Salam.....

Harini kami ke sekolah SDASA PD tuk wat rehearsal pertandingan tarian PESTA MUZIK 2009....Kami pegi dngan 3kereta....sebelum mulakan perjalanan,aku panggil budak2 tuk bagi taklimat sebelum kmi ke SDASA...Aku minx budak2 supaya

  • Berdisplin ditempat orang
  • jangan wat hal
  • buat yang terbaik
  • jangan main2
  • dan banyak lagi

Masa tu mood aku masih ok lagi la n da berjanji dalam diri yang aku xkan marah budak2 tu lagi....masa tarian tradisional dorang mang wat elok2 tapi masa tarian rakyat dorang masih wat main2 n malu2....2 3 kali dorang wat camtu aku masih ok,tapi ble da tegur n masih wat hal,aku pun naik le angin ngan sikap dorang...habis aku amukkan dorang n ade le cikgu2 yang trasa ngan sikap aku....emmmm pe ley buat,aku bukan marah suka2...aku nak budak2 tu berdisplin n wat yang terbaik kat tempat orang...malu ar aku ble budak wat main2 mase rehearsal...aku jurulatih,jadi aku yang trasa malu ble budak2 wat xbetul...

Tapi nak wat camne,benda dah jadi...aku bukan nye benci budak2 tu,aku da sayang dorang macam adik2 aku...aku xnak orang ktawakan dorang sbb dorang mnari xbtul...aku nak orang ktawakan dorang dngan memek muka dorang mase menghayati lagu n menghidupkan jalan cerita dalam tarian.....aku cume nak dorang jd yang terbaik...kalah menang tu adat pertandingan,yang penting usaha,semangat n kesungguhan dorang mse mnari...

maklumlaaaa....orang ni kadang2 xfaham ngan situasi jurulatih...ble kne lak pd yang xopen tu,dorang anggap aku ni mcam marah ske2 je....aku ley main2,ley gurau2 ngan budak...tapi masa latihan aku nak dorang ni serius n bg tumpuan spenuhnya mse mnari...xpe laaa...pe pun aku redha je pe orang nak kate,yang penting aku nak budak2 ni wat yang terbaik...mngajar budak2 skolah yang aku ajar ni mang best,skolah mane aku xley gtau...dorang n guru2 tarian dorang mang best coz open n sporting....sronoknya pasal ar yang wat aku trasa sket ble nak bpisah ngan budak2 ni...

tah arrr....ble da lame ngan dorang ni,rase mcm xnak pisah lak wlaupun kdang2 tu mnyakitkan hati...hehehehehe......pape pun,pngalaman aku bersama ngan dorang xkan aku lupa sampai ble2....glak tawa,gurauan serta mnyakitkan hati tu banyak mngajar aku erti ksabaran,kasih sayang n sebagainya....

"ABANG xkan lupa KORANG sume sampai ble2....pada guru2 dorang lak,trima kasih sbb sudi amek saya jd jrulatih.....Ampun n maaf klu bnyak salah n silap,terkasar bahasa,n mcm2 ar...HALAL kan sgalanye k....lau masih perlukan sy,bagi je tau....lau xperlukan lagi,sy xkesah...yang penting budak2 tu ingat sgala nasihat yang sy bagi....mudah2an dorang gunakan ilmu yang saya bagi dngan sbaik yang mingkin...saya doakan adik2 saya tu berjaya...tq atas sgalanye"

Tinggal 2hari je lagi aku akan bersama dengan dorang,pasni dorang akan hanya tinggal dalam ingatan n dalam blog aku...heeeeee...tu jerk...byeeeee..

Selamat Maju Jaya pada :

  1. Amirin
  2. Amirul
  3. Kamil
  4. Fitri
  5. Aidil
  6. Afiq1
  7. Afiq2
  8. Anis
  9. Laila
  10. Tika
  11. Nashrah
  12. Fatehah
  13. Fariza
  14. Wan

Thursday, April 23, 2009

Latihan Tarian...

emmm.......kat bawah ni aku de letak video2 latihan tarian tuk pertandingan tu...sudi2 la komen pape yang patut..

mane ar tau ktorang dapat perbaiki pape patut...tp kat bwh ni dorang masih xbape ingat step lg...hurmmmmm.......

Latihan tarian2 traditional sebelum PESTA MUZIK...

video video

video

Wednesday, April 22, 2009

Doakan Kejayaan Kami....

Salam....

Pada 29 April 2009 ni aku akan bawak anak2 murid aku tuk Pertandingan PESTA MUZIK Peringkat Daerah Port Dickson...Kami terlibat tuk pertandingan TARIAN TRADITIONAL MELAYU & TARIAN RAKYAT....hurmmmm.....risaunya aku,tarian lum siap lagi ni...adoyaiiii...pening kepala aku.....tapi ni satu luahan hati aku tentang pertandingan yang akan datang ni...

Aku xpuas hati sbb sekolah yang aku ajar tak dapat surat panggilan taklimat pertandingan yang pertama...jadi,kami xtau tarikh n syarat2 pertandingan...ble kak Hasnah tpon aku n gtau die baru dapat surat panggilan taklimat,aku da xsdap ati....rupanye kak Hasnah gtau aku,die dapat surat tuk taklimat kali ke-2 je...yang pertama die xdapat...aku benci dengan pihak penganjur yang langsung xPROFESSIONAL ble wat pertandingan macam ni...

Kami jadi kelam kabut tuk ubah pape yang patut mengikut syarat2 pertandingan...sib baek la aku tanye kak K ble tarikh bertanding,kalau x maknanye,orang da habis bertanding baru la ktorang dapat tau gaknye.....huhhhhhh....legaaaaa sket da dapat luahkan

Pe pun aku harap,korang yang singgah2 blog aku ni,doakan ktorang dapat wat yang terbaik n mndapat kjayaan k????Terima Kasih pada yang banyak mnyokong n beri nasihat n pandangan kat aku....byeeee.....

Tuesday, April 21, 2009

Tempahan Artis Kanak-Kanak...

Salam....

Kepada anda yang berminat untuk membuat tempahan artis kanak2 membuat persembahan ditempat anda,kami sedia membantu mendapatkan artis kanak2 yang anda inginkan....

Artis Kanak-Kanak seperti :
  1. Along Zaimi (pemenang tempat ke-3 Studio Bintang Kecil TV9 2007)
  2. Haqiem (Naib Juara Idola Kecil TV9 2008)
  3. Afiq (finalis Idola Kecil TV9 2008)
  4. Udin (finalis Idola Kecil TV9 2008)
  5. Wada (finalis Idola Kecil TV9 2008)
  6. dan ramai lagi........

Jika berminat boleh menghubungi saya ditalian 017-2719149 / 019-6563794 (SMS) atau EMAIL kan ke pyan_production@yahoo.com .........

Sunday, April 19, 2009

Bersama Keluarga Afiq IDOLA KECIL TV9








Kisah Farid dalam sesi ujibakat GENG BAS SEKOLAH....

Salam.........

Ni la nak cite sket ttg ujibakat yang kmi pegi ni...ermmmm.....

pukul 7.30pagi,kami da mule grak ke Petaling Jaya coz aku xtau jln tuk ke tmpat ujibakat tu....pas je amek farid,ktorang trus grak n pd pukul 9.30 pagi baru ktorang bhnti tuk sarapan pagi...lapar jugak rsenyeee..pe lg,kmi pun bersarapan dlu sblum truskan pjalanan...

hurmmm.....30 minit pastu kmi pun mulakan smula pjlnan kmi....xsangka plak ble da smpai kat PJ ktorang ley tsesat smpai ke Sunway...ha3x..maklum lerrr jarang ke PJ n first time ke tmpat ujibakat tu....

pukul 11.00 pagi,kmi pun smpai le kat tmpat tu slpas pnat mncari dan mncari...heeee....tau x pe tjadi ble smpai situ n c Farid tgk ramai org ade kat sane???????HU3X...c Farid terus takut n xyakin pd diri die...brubah btul muke die mase mule2 smpai tu...

pas je daftar,Farid diberi beberapa dialog tuk die hafal.....hurmmm,risau gak aku tgk die coz nak mghafal pun msh ade prasaan takut,malu n mcm2 ar...maklumla first time die g ujibakat blakon rmai2 orang ni.....

tp ksian die,kne marah jerk ngan aku...bukan ape,aku nak die wat yg tbaek...lgpun mase ujibakat tu,hari lahir die....aku nak jdkan pngalaman die hritu sbg kngan yang plng indah dlm hdup dire,mn tau kot die tpilih....tppppp apakan daya,lum ade rzeki die lg...

pe pun,sbelum aku hbis kan cte ni,aku nak ucapkan SELAMAT HARI LAHIR YG ke-10 wat FARID...Moga panjang umur,dimurahkan rezeki n bjaya dlam pe pun yg die minat.....

ok la...cam biase,kat bwh ni ade aku sertakan gambar2 mase ujibakat tu...byeeee........SALAM....

Ujibakat Geng Bas Sekolah........(FARID)




Monday, April 13, 2009

ARTIS BUDAYA Pyan Production ( KANAK2 )



Nama : Nazri
Usia : 12 Tahun
Bakat : Menyanyi,menari,mengacara,berlakon dan bermain gitar
Aktiviti : Mengikuti kelas LAKONAN dan TARIAN Pyan Production








Nama : Amar
Umur : 13 Tahun
Bakat : Berlakon,menari dan bermain gitar
Aktiviti :Mengikuti kelas LAKONAN dan TARIAN Pyan Production










Nama : Azrin
Umur : 13 Tahun
Bakat : Menari dan berlakon
Aktiviti : Mengikuti Kelas LAKONAN dan TARIAN PYAN PRODUCTION



Monday, April 6, 2009

Jommm Join Pyan Production FC

Salam...

Kini kami telah pun membuat web terbaru kami tuk anda join Pyan Production FC...layari web kmi di :

www.pyanproductionfc.ning.com

jommmm ape tunggu lgggg....join kami cpttttttt......

Kisah Farid dalam HARTAMANIA TV9

Salam...

emmmm......spatutnye pada 04/04/2009 adalah hri rakaman untuk nazri...tp die wat hal la plak..jd pagi2 lagi aku tpakse mncari orang tuk gantikan tempat die..

pukul 9.00 pagi aku pun call ar cik kahar ayah kpd Farid ni tuk mnx kbnran bwk die ke SHAH ALAM...sib bek la ayah die bg...akhirnye kmi pun trus mlakan pjalanan tuk ke sne....

aku takut gak mula2 smpai sne tkt xley gantikan Farid tuk c Nazri,tp sib bek blh...pe lagi,aku pun suh la c Farid ni bsiap...hurmmm...nasib xmnyebelahi Farid...die kalah dalam GAME SHOW HARTAMANIA TV9 tu...

xpe la skurang2nye ni pngalaman ptama die bhadapan dgn bnyk kmera...mdah2an pasni lau ade pape program lg die akan wat yang lbh baikkkk...ok laaa....nak wat koje sket....byeeeeee........

Sunday, April 5, 2009

Rakaman HARTAMANIA TV9 (Farid)

Kisah Amar dalam HARTAMANIA TV9

Salam...

pada hari jumaat 3/04/2009 aku,raja n amar grak ke Shah Alam lbh kurang kul 11.30 pagi...
hurmmmm....tpakse grak awal coz xtau kat mn studio ntv7 tu...tkt lau grak lmbat ti tkejar2 plak..aku ni da ar xpndai jln kt sne...haaaa...cri pnye cri,akhrnye jmpe gak aku studio ntv7 tu..

pnat gak ar mncri,bru ptama kali ke studio tu...smpai jer kat sne kmi pun lepak ar jap tuk hlngkan pnat..kmi pun smbil tu tggu ar tuk sesi rkaman ptg tu...akhrnye rkaman slesai dalam pukul 6.30 petang...

pukul 7.05 mlm kmi pun grak tuk blk PD...xsmpat pun nak gi jln coz keesokan harinye ade stu lg sesi rakaman tuk bdk aku...tp mse rkaman tu nmpak gak ar c amar ni kaku sket dpan kmera...bru ptama kali mngadap bnyak kmera....

pe pun tu la pngalaman c amar....yang aku risau lak,bdk yang esok lak.....hurmmmm......kat bwh ni ade sket gmbr c amar mse rkaman dijalankan...

Rakaman HARTAMANIA TV9 (Amar)

Thursday, April 2, 2009

Program Rakaman HARTAMANIA TV9

Esok kmi akan btolak ke SHAH ALAM tuk sesi rakaman HARTAMANIA TV9...Rancangan ni menguji kmampuan fizikal kanak2 disamping menguji tahap pengetahuan am mereka...

Hari Jumaat ni adalah rakaman untuk AMAR n Sabtu lak tuk NAZRI...Huhh....pnat gak rasenye nak turun naik SHAH ALAM tpi ape nak wat da nme pun bussiness....

Pe pun korang doa2kan budak2 aku bjaya ek dalam gameshow tu....TQ k pd yg doa2kan tu....Jasamu DiKenang...he3x.....

Wednesday, April 1, 2009

Kisah kami balik shooting....

Ni aku nak smbung ni pngalaman aku n team pas balik shooting di MELAKA tu...

Pada 31 march 2009 tepat jam 6.30 pagi aku da gerak tuk jumpe team aku yang terlibat tuk penggambaran DRAMA di Melaka tu...aku ingat nak ar bwk 8/9 orang tuk dorang amek pngalaman walaupun ade sorang dua yang mngkin xkan blakon...tapi yang wat saket hti tueeee 2org lagi xde uma,tah mn pegi...tipon die ttup lak tu..ckp ye ye nak ikut tpppppp mghilangkan diri..huhhh!!!!!..

tapi xpe,smngat nye pasal aku truskan pjlanan wlaupun aku bwk 6 laki n 1 pempuan..dalam pjlanan tu ley lak bdk2 ni kate lum photostat ic...alamakkkk...aku da lambat,tapi kne gak la brhnti tuk photostat...ti xdapat payment lak...

dalam pukul 8.55 pagi,aku dah pun sampai kat set penggambaran..ble sampai jerk n tgk muke abg kamal,aku da takut daaa....mne xnye,aku da tlmbat smpai....pe pun aku redha je le kalo kne marah ngan die...hu3x....

pkul 11.00 pagi lbh kurang,penggambaran pun bermulaaaaa......tau x kul bp kmi habis?????/
Shooting habis dalam pukul 1.00 pagi...siap pnye siap n btolak blk PD,akhirnye pukul 2.45 pagi (01/04/2009) kami baru sampai kat PD...hurmmm....alhamdulillah semuanya bjalan lancar n kmi balik ngan slamat...

Banyak tul pngalaman yang kmi dapat kat sane....pe pun tq pada abg kamal,abg roscha,pngarah,n smua krew2 yang terlibat kerana memberi peluang skali lagi tuk PYAN PRODUCTION menyertai penggambaran tersebut....da habesssssss.....heeeeee3x.......

kat bawah ni aku ade letak sket gambar smasa kmi kat melaka tuuuuu....

Shooting pd 31/03/2009